Ana sayfa

28 Mayıs 2015 Perşembe

Fuchikolar / ふちこ ve Sokokolar/ そここ

Bugün Fuchikolar hakkında bilgi vermek ve kendi fuchikolarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Fuchiko, bir manga sanatçısı olan Katsuki Tanaka tarafından tasarlanan minik Japon kızlarıdır. Fuchikoların kullanım amacı bardaklarınızın kenarına takıp içeceğinizi eğlenceli hale getirmek. Bu tatlı kızlar, bazen bardağın tebesinde oturuyor, bazen bardağa tırmanıyor, ordan sarkıyor.
Bu kızlar Japonya'da nerelerde satılıyor? sorusuna gelince, bu kızlar vending machine(gashapon) denen otomatların içinden alındığı gibi hobi ürünleri satan mağazalardan da satın alınabiliyor. Türkiye'de otomatlardan genellikle yiyecek, içecek alıyoruz ama Japonya'da yiyecek , içeceğin yanında aşağıdaki görüldüğü gibi minik anima figürleri, anahtarlıklar, küçük oyuncaklar da alabiliyorsuz.


Fuchikolarımın bir kısmını bu makinalardan, bir kısmını hobi mağazalarından aldım. Sushi kızlarının hepsini Japonca adı gashapon olan bu makinalardan aldım.Fiyatlarına gelince hobi mağazalarında fiyatları, bu makinalarda satınlardan sadece 40-50 yen daha fazla. Tabii fuchikoların bütün çeşitleri bu makinalardan satılmıyor.Makinelerde satılanların ortalama fiyatları 100-200 yen(2-4 TL) ama hobi marketlerde fiyatları 250-300 yen(5-6 TL) arasında olabiliyor. Bunlar uygun fiyatlılar, bir tanesi 1000 yen (20 TL)ve üzeri olan fuchikolar da var .Onlar daha detaylı daha ilginç kızlar oluyor tabii.

Sıra benim fuchikolarımda .Bu fuchikoların fiyatı Japonya'da 200-500 yen(4-10 TL) arasındadır.










Sıra Sokokolarda. Bu arkadaşlar da bardağın altında ezilip bardak altlığı halini almış fuchikolar. Onlara Sokoko demişler. 'Soko' Japonca'da alt anlamına geliyor, 'ko' ise kadınların isimlerinin sonuna eklenen bir ek. Bu arada 'Fuchi' de üst,kenar gibi anlamlara sahip. :)
 


Sushi kızlarından ve fuchikolardan satın almak isterseniz bu instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz. :)
https://instagram.com/bnhelisidunyasi/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder