Ana sayfa

24 Aralık 2014 Çarşamba

Meiji Shrine / 明治神宮

Meiji Shrine 1920 yılında İmparator Meiji'nın anısına yaptırılmıştır. İmparator Meiji Japonya'nın moderleşmesi için çalışmış, 794 yılndan 1868'e kadar başkent olan Kyoto'nun yerine Tokyo'yu yeni başkent yapmıştır. Samurayların bütün önceliklerini ve ayrıcalıklarını kaldırıp Samuray kültürünü ortdan kaldırmıştır.İmparator Meiji'ye adanmış bu tapınak Harajuku'da ve Harajuku Station'a çok yakın.
Tapınağın girişi ve ilk 'Torii'.


Tapınağa varmaya daha uzun yolumuz var.
 


 






Uzun bir yürüyüşten sonra diğer bir Tori'den geçiyoruz. Hemen içeride her Shinto tapınağında bulunan temizlenme ritüelinin yapıldığı çeşmeler var.
 
Ve Meiji tapınağına geldik.


 Tapınakta gördüğüm Shinto ibadetinden biraz bahsetmek istiyorum.Öncelikle bu gördüğünüz kutunun içine 5 yen atıyorsunuz.
 İki kere eğiliyorsunuz. İki kere ellerinizi birbirine vuruyorsunuz.Dua etmek için kafanızı eğip ellerinizi kavuşturuyorsunuz. Son kez eğilip ibadetinizi bitiriyorsunuz.
Videoyu buradan izlebilirsiniz.



İsterseniz yukarıdaki adak tabletlerine 500yen (10 lira) karşılığnda dilediklerinizi yazabiliyorsunuz. Bu tabletleri nerdeyse bütün tapınaklarda bulabilirsiniz. Bu tabletlere  Ema(絵馬) adı veriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder