Ana sayfa

2 Ocak 2015 Cuma

Yokohama/ 横浜市

Yokohama, Japonya'nın Tokyo'dan sonraki ikinci büyük kenti. Yokohama'da ziyaret edebileceğiniz güzel yerler var. çin'e ilginiz varsa; bir çin çarşısı, kendinizi Avrupa'da hissedebileceğiniz şehir merkezi ve yine kendinizi Kyoto'da hissedebileceğiniz Japon tarzı Sankeien Bahçesi.

Tokyo'dan Yokohamaya ulaşım çok kolay demek üzereydim fakat Japonya'da heryere gitmek oldukça kolay.
Yokohama'da ayrıca bir Cup noodle(sıcak suyla 5dakika'da yapılabilen bir çeşit makarna) müzesi var. Burada kendi noodleınızı kendiniz yapabiliyorsunuz. İçine istediğiniz malzemeyi koyabiliyorsunuz. Kutusunun dizaynını da kendiniz yapıyorsunuz.Ne yazık ki makarna domuz yağı ya da onunla ilgili bir şey içerdiği için biz yiyemedik. İçermese de yemeği düşünmüyordum. Anı olarak kalması daha güzel benim için. :)

çin çarşısında oldukça göz alıcı iki tane tapınak var. Kanteibyo Temple ve Yokohama Masobyo Shrine. Çok detaylı ve dragonlar tapınakaların her baş köşesinde.

Çarşının girişiyle başlayalım. Burası çin çarşının doğu giriş kapısı.( Choyo-Mon Gate)


 






Çarşıda biraz gezinti.
 

 

 

 


Bu gördüğünüz yuvarlak şey sabun. Yumuşak, güzel kokulular.Japonya'dan hediye olarak çok uygun ve çok farklı. Hepsi bu kadar büyük değil, daha küçükleri de var.




 



Kanteibyo Temple ve Yokohama Masobyo Shrine
 

 

 

 


Şehir merkezi


 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder