Un, yumurta ve suyla bir krep hamuru hazırlıyoruz. Özel takoyaki ocağının bütün deliklerine krep hamurunu döküyoruz ama ocağın oldukça sıcak olması lazım yoksa krepler yapışıyor ve dönmesi zor oluyor. Sonra küçük küçük kestiğimiz ahtopotları içlerine koyuyoruz, pişmeye bırakıyoruz. İlk döktüğümüz kısım pişince arkasını çeviriyoruz ve küçük toplar elde ediyoruz.Tabi hamurun içi çok fazla pişmiyor, ahtopotun da piştiğini söyleyemem. Yapımı zaman alıcı. Evde sürekli yapılabilecek birşey olduğunu düşünmüyorum. Bizim mangal yapımından bile daha uzun sürüyor. Yine de takoyakiyi denemek güzeldi, tavsiye ederim. :) Yapılış videosunu da burdan izleyebilirsiniz.
Takoyakileri çevirmek için baştaki kullanılıyor, diğeri de üstüne döktüğümüz yağı dağtmak için kullanılıyor.
Bu da dışardan aldığımız takoyakinin görüşü. Üstüne mayonez, soya sosu, kurutulmuş balık parçacıkları koyuyolar.
Bu da kurutulmuş baık parçacıkları (fish flakes).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder