Ana sayfa

17 Ekim 2014 Cuma

Takoyaki -Octopus- たこ焼き

Sushiden, udondan ve tempuradan sonra Japon yemeği takoyakiyi de denedik. Çiğ ahtapotun tadına da baktık. Yenilebilir kötü değil. :) Damak tadımıza yakın bir yiyecek olmadığı kesin. Ama bazı sushi çeşitlerinden çok daha güzel diyebilirim. Ağzınıza aşırı çiğ balık tadı gelmiyor o bakımdan yenilebilir. Çünkü çiğ balığın tadını ağızda fazlasıyla hissediyorsunuz. Ahtapotun tadı balık kadar keskin değildi. Nasıl yapıldığı hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
Un, yumurta ve suyla bir krep hamuru hazırlıyoruz. Özel takoyaki ocağının bütün deliklerine krep hamurunu döküyoruz ama ocağın oldukça sıcak olması lazım yoksa krepler yapışıyor ve dönmesi zor oluyor. Sonra küçük küçük kestiğimiz ahtopotları içlerine koyuyoruz, pişmeye bırakıyoruz. İlk döktüğümüz kısım pişince arkasını çeviriyoruz ve küçük toplar elde ediyoruz.Tabi hamurun içi çok fazla pişmiyor, ahtopotun da piştiğini söyleyemem. Yapımı zaman alıcı. Evde  sürekli yapılabilecek birşey olduğunu düşünmüyorum. Bizim mangal yapımından bile daha uzun sürüyor. Yine de takoyakiyi denemek güzeldi, tavsiye ederim. :) Yapılış videosunu da burdan izleyebilirsiniz.



Takoyakileri çevirmek için baştaki kullanılıyor, diğeri de üstüne döktüğümüz yağı dağtmak için kullanılıyor.
 

Bu da dışardan aldığımız takoyakinin görüşü. Üstüne mayonez, soya sosu, kurutulmuş balık parçacıkları koyuyolar. 


Bu da kurutulmuş baık parçacıkları (fish flakes).



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder