Ana sayfa

13 Kasım 2014 Perşembe

Budizim Ritüelleri

Sensoji Tapınağına yaptığımız ziyarette Budizim'e has ritüellerle tanıştık.Çok fazla yabancı olmadığımız; Budizim deyince aklımıza gelen şeyleri gördük. Tütsü dumanını içine çekmek ve tütsü yakmak gibi. Tapınağın içinde kısa bir gezinti ve aşağıdaki tüm ritüelleri izleyebileceğiniz video burada.
Tapınağın bulunduğu Kannondo geçidinin tam ortasında bir tütsü ocağı bulunuyor. Ocağın etrafında onlarca insan yanan tütsüyü elleriyle kendilerine doğru savuruyor ve dumanı içlerine çekiyorlar. Bunu yapmalarının sebebi bir çeşit arınma ya da Budayı onurlandırmak olabilir. Ayrıca kendinizin de tütsü yakabileceği bir alan var.

  Tütsü ocağınınn karşısında da temizlenme amaçlı Tsukubai dedilen bir bölüm var. İnsanlar küçük demir kepçelerle ellerine su alarak ellerini ve  ağızlarını yıkıyorlar.


  






Tapınağın içinde ise ilginç bir ritüel daha vardı. 100 yen karşılığında içinde kaderinizle ilgili yazılar yazan şans kağıtlarından çekebiliyorsunuz.Bu tarz şeyler bizim ülkemizde de var ilginç olan sadece ibadet yapılan yerin içinde olması. Onlar bu şans kağıtlarına 'Omikuji' diyorlar. Önce 100 yeni yerleştiriyorsunuz. Silindir şeklindeki demir kutuyu sallıyorsunuz ve içinden, üstünde size çıkan numaranın yazdığı ince silindir halinde bir çubuk çıkıyor. Küçük çekmecelerden numaranızı bulup talihinizi okuyabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder