Ana sayfa

25 Ekim 2014 Cumartesi

Akihabara (秋葉原) Electric Town

Akihabaraaaa.. Elektroniğin,animenin, video oyunlarının başkenti. Gittiğimiz ama dönmek istemediğimiz şehir. Anime ve oyun delileri için Akihabara bir cennet olabilir. Mağazaların önünde müşteri çağıran animelerden fırlamış gibi giyinen kızlar,adım başı bir elektronik mağaza,anime kahramanlarının oyuncakları,mangalar hepsi bu şehrin bir parçası.
Geleli  üç hafta oldu ve Japonya'yı tek kelimeyle Chiba'da gördüklerimle anlatabilirdim ta ki Akihabara'ya kadar. Örneğin Akihabara'da trafik kuralları o kadar da keskin değil. Çünkü çok kalabalık. Araba olmadığında Türkiye'de olduğu gibi kırmızı ışıkta geçen Japon yayalara da şahit olduk. Bu söylediğim garip gelebilir ama Japonları tanıdıktan sonra bu gerçekten şaşırtıcı. Günlük kurallar hayatlarının bir parçası ve kimse kaçmaya çalışmıyor. Tabi kırmızı ışıkta geçen görünce de şaşırıyoruz.
Çok fazla turist var tabiki Akihabara'da. Turistlere yönelik birçok hediyelik mağaza da var. Hediye almak için her şeyi bulabilirsiniz binlerce çeşit ve değişik chopstickler, minik Japon kadınları, çok uygun fiyatlı kimonolar,samuray kılıçları. Kimonolar gerçekten uygundu 2.000(40 Lira) yenden başlayan kimonolar vardı tabi ki bunlar gerçek ipek değil hatıra amaçlı alınabilir. Elektroniğe gelince fiyatlar aşırı derecede düşük değil. Apple'ın bazı ürünleri Türkiye'dekilerden en fazla 200-300 TL uygun diyebilirim bunlar Ipad ya ve Ipod. Apple'ın telefonları gayet uygun değildi. :) Apple'dan 36 gblık bir Ipad aldık 36.000yene. 36.000yen 750 Türk Lirası yapıyor. Uygun olduğunu düşündük çünkü şuan Türkiye'de 1.000 Lira civarında.İkinci el telefon satan birçok dükkan vardı. Güvenilip alınabilir mi bilemiyorum ama fiyatlar gerçekten uygundu. İkinci el bilgisayarlar kasaların içinde domates gibi sergilenmeleri de bizi şaşırttı tabi ki. :)
Lafın kısası, Akihabara gerçekten eğlenceli bir şehir. Bütün bir günü sıkılmadan Akihabara'yı keşfetmekle geçirebilirsiniz. Anime severler gitmeli, görmeli :)

Akihabara videosu.

 


Ayakkabı bağacığı gibi ipleri olan kulaklı şaşırtıcı geldi :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder