Ana sayfa

3 Kasım 2014 Pazartesi

Senso-ji Temple- 浅草寺

Kasım ayının ilk gününde yaptığımız gezimiz Chiba istasyonundan başlayıp, Asakusa ve ardından Akihabara'da son buldu. Geziye gittiğimiz günden bugüne 2 gün geçti ve 2 gündür Chiba'da hava ilkbahar günleri gibi. Gezi günümüzde yağmur yağması da bizim şanssızlığımız. Havadaki sisden dolayı Tokyo Skytree'yi net olarak göremedik. Tokyo'yu yukardan izleme şansını da bu seferlik kaybettik.Yağmura rağmen tapınak görülmeye değerdi.
Tapınağa giden yolda sizi ilk önce Kaminarimon kapısı karşılıyor. Kapının iki yanıda Shinto tanrıları Fujin ve Raijini görebilirsiniz.


  
Kaminarimon kapısını geçtikten sonra yolun sağ ve solunda hediyelik eşyalar satın alabileceğiniz küçük dükkannlar var. Kimonolar,Japon bebekleri,maskeler,anahtarlıklar ne ararsanız bulabilirsiniz.Ayrıca yiyecek satan dükkanlar da var.Pazarı bitirdikten sonra Hozomon kapısı karşınızda.


İnsanlar burada, gördüğünüz kepçeye benzer aletlerin içini su doldurup ellerine döküyorlar.

                                     
Tapınağın içine girdiğinizde farklı milletlerden ibadet eden insanları görebilirsiniz. Ayrıca tapınağın içinde 100 yen karşılığında şans kağıtları çekebilirsiniz.

        
                         

  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder