Ana sayfa

16 Mart 2015 Pazartesi

Chiba University / 千葉大学

Japonya'nın Chiba ilinde 5 ayımızı geçirdik. Chiba, Tokyo kadar büyük ve eğlenceli olmasa da Tokyo'ya yakınlığıyla yaşanılabilir bir yer. Herşeye ulaşabileceğiniz bir şehir. Üniversitesinin olması da şehirdeki öğrenci nüfusunu arttırmış. Chiba Üniversitesi Nishi-Chiba'da yer alıyor. Öğrenci yurtları ise 1 durak ötedeki Inage'de bulunuyor. Yurttan üniversite yürüyerek 15-20 dakika. Öğrenciler çoğunlukla bisiklet kullandıkları için bu süre bisikletle 10 dakikaya düşüyor. Kullanabileceğiniz bir diğer araç, trenle de bu süre 2-3 dakika oluyor.

Chiba Üniversitesi Japonya'daki üniversite sıralaması içinde 32. sırada,Dünya üniversiteleri sıralamasında 491-500 arasındadır.Yabancı öğrencilerine karşı oldukça ilgililer.Okulun ilk günlerinde okul prosedürleri ve diğer oturma izni gibi yapılacak işlemlerde üniversitenin gönüllü çalışanları bizi gidilecek her yere götürdüler ve işlerimizi sorunsuz hallettik.

 Üniversite'de çok donanımlı hocalarla çalışma fırsatı bulduk. California Teknoloji Enstitüsü'nden mezun bir hocadan ders almak Japonya'da bulunmanın en güzel yanlarından biriydi.

                                                         Chiba Üniversitesi'nden sizin için çektiğim kareler.
                                                                    Chiba Üniversitesi'nin girişi


                          Öğrencilerin bisikletlerini park etmeleri için bir çok yer var. Burası da onlardan biri.

Burası ISD(International Studen Desk), yabancı öğrencilerin herhangi bir probleminde yardım alabilecekleri bir merkez. Diğer yandan yabancı öğrenciler burada Japonca dersi ve diğer alan derslerini alabiliyorlar. Sadece yabancı öğrenciler değil, Japon öğrenciler de burada ders alıyor.


Okul festivallerinin yapıldığı meydan.


                                                       Üniversite kütüphanesi.



Okul kitablarını ve kırtasiye malzemelerinin satıldığı kitapçı.

Burası okulun kantini. Öğrenciler daha çok hazır yiyecekler yemek için buraya geliyorlar.


           Kendi sıcak suyunuzu kendiniz alabiliyorsunuz ve çabuk makarna, çabuk çorba gibi şeyleri                               burada yiyebiliyorsunuz. Sıcak su bedava.!! Olması gerektiği gibi.

Burası yemekhane.


             
                                                       Eğitim Fakültesi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder